Livet med din hund

Denne artikel er lånt af Royal Canin

Hver hund sit foder

Hunden har ikke samme ernæringsmæssige behov som mennesket. Derfor er det ikke godt for den at spise "som sin ejer". Dens daglige indtag skal på en afbalanceret måde indeholde alle de næringsstoffer, som er nødvendige for dens sundhed, og der skal tages hensyn til dens særlige egenskaber: race, størrelse, alder, aktivitetsniveau. Denne balance, som stræber efter at opfylde det enkelte dyrs specifikke og unikke behov så nøjagtigt som muligt, er formålet med Royal Canins foderserie Health Nutrition.

Modsat mennesket, som er altædende og hvis krop har tilpasset sig mad så varieret som kød, grøntsager og frugt, har hunden en yderst målrettet tarmflora, som er 1.000 gange mindre tæt. Af den årsag og af mange andre er det en alvorlig misforståelse at mene, at hunden kan fodres som mennesket.

Mens hundens kost skal opfylde alle dens behov, uden at den får for meget eller for lidt af noget, og sikre, at den holder sig i form og fuld af energi hele livet, gør Health Nutrition det muligt at opfylde dens ernæringsbehov alt efter størrelse, alder, fysiologisk tilstand (steriliseret/kastreret eller ej) og aktivitetsniveau, men også alt efter de følsomme områder, som er særlige for den enkelte hunderace. Der findes næsten 400 racer, som er meget forskellige.

Efter størrelse

Spændvidden i vægt og størrelse mellem de forskellige hunderacer er en af de største i dyreriget. Den går fra Chihuahuaen, som vejer 1 kg, til Sankt Bernhards hunden, som vejer 100 kg eller mere, dvs. et forhold på 1:100. Denne spændvidde resulterer i morfologiske, fysiologiske, stofskifte-og adfærdsforskelle med store konsekvenser for helbred og kost. Jo større den voksne hunds vægt er, jo mere falder dens energibehov pr. kilo således. Derfor skal en hund af lille race have et foder med et højere energi- og fedt koncentration end en hund af mellemstor race. Hos hunde af store racer gør den øgede energitæthed det muligt at mindske måltidets volumen og dermed kompensere for deres mere begrænsede fordøjelsesevne. Den højere energi koncentration medfører også en højere koncentration af proteiner, mineraler, vitaminer ... Medhensyn til foderpillens form og konsistens, så skal den passe til kæbernes størrelse, form og styrke for at fremme gribe funktionen og for at få hunden til at tygge foderet.

Efter aktivitetsniveau

En arbejdshund som for eksempel en jagthund eller en redningshund har ikke samme ernæringsbehov som en byhund, der går tur med snor to gange om dagen. En hunhund, der venter hvalpe, har allerede i 6. drægtighedsuge større behov for proteiner, energi og mineraler. Senere er diegivning igen årsag til en stor stigning i hendes ernæringsbehov som følge af den usædvanligt ernæringsrige mælk og den mængde, der skal produceres. En tæve på 25 kg, som har født 6 hvalpe, når maksimal mælkeproduktion, dvs. 2 liter om dagen, når hendes hvalpe er omkring tre uger gamle. Kun en særlig kost gør det muligt at opfylde disse behov.

Efter livsstil

Nogle hunde, specielt blandt de små racer, lever udelukkende i byen og fortrinsvis indendørs. Risikoen for overvægt hos disse hunde skal især tages alvorligt. De har ringe mulighed for at bruge deres energi og ofte fristes ejeren til at "forkæle" sit dyr dagen lang, hvilket kan resultere i ernæringsmæssige ubalancer. Et Health Nutrition foder egnet til disse små hunde som lever indendørs, indeholder de anbefalede mængder, som gør det muligt at forebygge denne risiko og holde hundens idealvægt. Hvad angår belønninger i form af foder, så skal de afskaffes, undtagen hvis de overholder kravene til foderet og er medtaget i den daglige fodermængde. 

Efter alder

Før hunden betragtes som ældre, når den en moden alder, hvor tegnene på aldring endnu ikke er synlige. Det er muligt at støtte denne modenhed med et senior/mature foder, som vil hjælpe med at holdehunden vital og bekæmpe cellernes aldringsproces.

Når hunden har levet 75 til 80 % af sin forventede levealder, kan den reelt betragtes som ældre. Royal Canins foder kan spille en forebyggende rolle i mange af de kroniske sygdomme, der følger med alderen, eller være i stand til at begrænse de kliniske symptomer, der kommer til udtryk. E- og C-vitaminer, taurin, lutein og betakarotener styrker således immunforsvaret hos den ældre hund, når de indtages i de rette mængder. De essentielle fedtsyrer i fiskeolie (omega-3) og borago (omega-6) bidrager til at holde huden og pelsen sund. 

Ældre hunde udgør ikke en homogen gruppe. Der skal skelnes mellem foder til en ældre hund ved godt helbred og foder til en ældre, syg hund. Regelmæssige undersøgelser hos dyrlægen er nødvendige. Hensigten med dem er at opdage eventuelle svigt i kroppen: nyre, hjerte mv.... så tidligt som muligt.

Et værdigt seniorliv

Et værdigt seniorliv

Bemærk:    

Denne artikel har vi lånt af Royal Canin  Vi henviser til deres hjemmeside hvor der kan læses mere

//www.royalcanin.dk/


 

Det er ikke bare mennesker, der lever længere, end de gjorde før i tiden. Faktisk lever vores hunde i dag længere end for bare 15 år siden. Det er naturligvis først og fremmest en glædelig udvikling, men også en udfordring for dig og alle andre hundeejere – for hvordan giver du din bedste ven et værdigt seniorliv?

Der er flere årsager til, at vores firbenede følgesvende generelt lever længere. Vi er eksempelvis blevet bedre til at forebygge sygdomme gennem blandt andet vaccinationsprogrammer, som hundeejere ofrer vi flere penge på behandling af vores kæledyr – og så ved vi i dag meget mere om, hvor vigtig en sund ernæring med de rigtige næringsstoffer er for vores hund.

 

Tag tyren ved hornene

Det er vigtigt, at du tager tyren ved hornene og tager din hunds alderdomstegn alvorligt. Selvom det kan være svært at se i øjnene, at din bedste ven er blevet senior. Men kun ved at være opmærksom på tegnene, kan du give din hund en god og værdig alderdom. Med alderen bliver immunforsvaret mindre effektivt og kroppen derfor efterhånden slidt. Desuden tiltager dannelsen af de såkaldt frie radikaler, som er et reaktivt stof, der dannes, når ilt bruges i kroppen – og som angriber kroppens celler. Disse alderdomstegn kan dog afhjælpes med antioxidanter. Men da kroppens naturlige produktion af antioxidanter også reduceres med alderen, er det vigtigt, at du sørger for at vælge et foder med en øget mængde af antioxidanter.

Læs mere
 
 

Tyg lidt på den

Gigt er også en typisk seniorlidelse, og derfor ser vi klart flere hunde med gigtforandringer fra 8-års alderen. Det er vigtigt, at hunden ikke bliver inaktiv, for bruger den ikke sine led, så accelereres gigten. Heldigvis kan vi gennem foderet hjælpe hunden. Der findes nemlig naturlige ingredienser, der har en positiv indflydelse på leddene, og det gælder ikke mindst fiskeolie. Olien indeholder nogle specielle Omega-3 fedtsyrer, der hæmmer irritationen i leddene. Samtidig tilsætter vi hydrolysat af krebsdyr og hydrolysat af brusk, som er to vigtige byggesten i ledbrusken, så små skader kan repareres.

 

Med den længere levetid er også nyrerne udsatte i forhold til slitage. For at modvirke ældning af hundens nyrer reducerer vi hos Royal Canin indholdet af fosfor i foderet til de ældre dyr. I det hele taget arbejder vi hele tiden på at udvikle specialfoder, der giver din bedste ven det bedst mulige seniorliv.
 
Pas godt på hinanden, til vi atter høres ved!

Læs mere
 

 

 
 

Ringsted natten

SmilerVi var med på Ringsted Natten fredag 29. august og det var skide sjovtSmiler stort

Husk sæt redskaberne på rette plads

Turen til Dyndet

Søndag den 28. oktober var der gåtur med hunde og ejere, familie og venner i Dyndet. 

Vejret var helt fantastisk – sol og høj himmel. Vi startede ved Malerklemmen og gik så en tur ned forbi badesøen – her tog de “ihærdige” den opad “sandbjerget” og fik nydt den flotte udsigt inden de fortsætte ad åsen ind i skoven, hvor resten af deltagerne støtte til ad skovvejen.

 Efter en time var vi tilbage ved Malerklemmen, hvor mange var med inde og få lidt varmt og sødt. Det var rigtigt dejligt at se så mange havde lyst til at deltage og føre det til nogle hyggelige timer.

Tak for en god efterårssæson - håber vi ses til foråret.

 

 

Motioner med din hund – og DGI

Motioner med din hund – og DGI

DGI Agility tilbyder i år en spændende oplevelse i naturen søndag den 30. september 2012 kl. 10-11.
Ringsted Agility Forening var med, her lidt om hvordan turen gik.

Turen går i år til Kærehave Skov ved Ringsted. På linket her kan der læses om området

//www.kaerehave-skov.dk/

Omkring 35 hunde med deres fører var med på turen, som i foregik i Kærehave Skov den sidste dag i september med et rigtigt godt vejr med sol. Der var to ture en kort og en lidt længere. Hundene nød uden tvivl turen, de får et andet indtryk når så mange går sammen, det er ikke hver dag sådan noget sker. Til sidst var der en lille afslutning på parkeringspladsen med kaffe, te kage og vand og hundekiks.

Vi sender en tak til skovens ejere for denne flotte indretning skoven har fået inden for de sidste år, med nye stier, borde, hytter og ikke mindst banen med træstammerne.

Ringsted Agility Forening med til ”dage der bevæger” i Fløng

Ringsted Agility Forening med til ”dage der bevæger” i Fløng

 

Weekenden 8-10. juni afholdtes DGI Sommer 2012 – dage der bevæger i Fløng. Ringsted Agility Forening deltog med 6 fører og 9 hunde.  Lørdag deltog vi i Agility- og spring-løbene og Tina og Jay deltog også i Rally-O. Vejret var fint og vi havde musik til alle løbene, da vore baner var lige ved siden af opvisningsbanen for gymnastik. Hundene klarede fint musik og leben, så vi havde en hyggelig dag. Søndag var vejret ikke så godt, det var blevet koldt, blæsende og lidt regn af og til – men intet kunne slå os ud. Nu skulle der løbes ”Gæt din tid” og ”Teknik og fart”.  Anne med Stella var også kommet til. Deres første stævne på udebane – og det klarede de fint – Stella er jo tændt på at løbe agility, så det generede hende ikke med al den leben.  Anne ved nu godt, hvad der skal trænes på i den kommende tid – felter!  Anders og Anton klarede sig også rigtigt fint. I ”gæt din tid” havde mor -Tina hjulpet med at sætte tiden, men det var hun ikke så god til - for Anders og Anton klarede det så flot, så de fejl, som mor havde tillagt løbet var helt hen i vejret. I ”Teknik og fart” klarede  Anders en flot redning, så han og Anton ikke blev diskvalificeret – godt gået Anders. Pipi havde en fest når hun var på banen – dommeren måtte man jo lige gø af – og musikken var vel til at ”danse” efter, men det passede desværre ikke altid med rækkefølgen af forhindringerne.

 Vi fik dog også nogle præmier hevet hjem: Maria og Bonzo fik en 1. plads i ”Gæt din tid” og en 2. plads i ”Teknik og fart” – Maria og Chaos fik en 2. plads i ”Teknik og fart” – Tina og Jay fik en 1. plads i Rally-O. – Stort tillykke.   Tak for nogle hyggelige dage og godt selskab til fører, hunde og børn.

 

Anne Larsen       

AGILITY CUP 2011

AGILITY CUP 2011 

 

DGI Nordsjælland agility havde inviteret til AGILITY CUP 2011 og 6 agilityløbere og 12 hunde  fra Ringsted Agility Forening deltog den 5-6. november. Tina med Jay, Anne med Pipi og Nana, Camilla med  Sia, Ole med Morgan, Susanne med Nynne og Colombus, Maria med alle sine 5 hunde: Chaos, Easy. Daze, Bertha og Bonzo.

Stævnet var indendørs i en ridehal, og Tina var meget spændt på, hvordan det ville gå med Jay. Det var hans først stævne, og første gang han skulle løbe indendørs. Men Jay nød at være afsted med Tina, og de klarede sig helt fantastisk – Jay vandt alle sine løb og blev stævnes bedste hund i Begynder klassen  - Stort tillykke til Tina og Jay!

Ole og Morgan klarede sig også rigtigt flot – Ole glemte godt nok at tage halsbåndet at Morgan i første løb, må være nerverne – men så huskede han det efterfølgende og løb sig til 3 flotte 2. pladser – godt gået i to! Susanne og Nynne havde lidt ”kommunikationsproblemer” – Nynne ville bare have det hele, men ikke rigtig i den rækkefølge, som Susanne havde planlagt – Så Susanne måtte dirigere med ”lidt fastere hånd”, og så gik det rigtig fint for hende og hund søndag og de fik også præmier med hjem. Colombus havde også forstået budskabet med at løbe efter Susannes bane og opnåede dermed også et par præmier.

Sia og Pipi var noget forvirret over alt den larm og tumult – men vi håber de vænner sig til det med tiden. – Nana er gammel og løber ikke så hurtig mere, men hun vil så gerne og opnåede da også en 3 plads i spring, Hun er en dejlig og rolig gammel hund! – Maria fik weekendens motion – hun gik bane og løb med fem hunde, ja hun var mere eller mindre på banen heletiden. – Frem og tilbage til bil – så hun har i hvert fald gået mere en 10.000 skridt pr dag!! – Maria kunne som sædvanlig dårlig bære sine præmier hjem Lørdag fik alle hendes hunde placeringer undtagen en, og søndag fik de også mange flotte placeringer. Easy blev stævnets bedste hund i Let-øvede klassen – Stort tillykke til Maria og Easy!   

Det var en rigtig hyggelig weekend – vi have godt vejr, fik løbet nogle ok-baner, hygget og snakket og mødt en masse andre hundeejere.

Ringsted Agility Forening klarede sig rigtig flot og var på præmiepodiet rigtig mange gange – dejligt at se.

 

Anne  

 

Her er artiklen fra Louise, fra DGI Holbæk

Artikel fra bladet Udspil om turen  VUF....
(Motioner med din hund og DGI)

Se artiklen på dette link
//www.e-pages.dk/dgi/528/35/?query=motioner med din hund


Motioner med din hund og DGI

Artiklen her er skrevet af Louise Widerquist (Kommunikationskonsulent) DGI Roskilde/ Vestsjælland. Louise og en kollega deltog i turen for at lave artiklen til DGI.s hjemmeside og bladet UDSPIL. Smiler

Pas på, at hundene ikke bliver forskrækkede, når I begynder at svinge med armene” lyder det venligt til den brogede skare af hundeejere, som på en lun søndag formiddag er forsamlet på en parkeringsplads i Ringsted.

En energisk kvinde i joggingdragt med en mindst lige så aktiv gårdhund i snor smiler helt ud i øjnene, mens hun løber og hopper på stedet. Omkring sig har hun hunde og mennesker, der suger gode fif til opvarmning af såvel tobenede som firbenede til sig. 

Motion er netop nøgleordet denne søndag, hvor ”Motioner med din hund – og DGI” løber af stablen. Konceptet skal sætte fokus på, hvor sundt det er for både firbenede og deres mennesker at motionere.

Tre australske hyrdehunde og så en gravhund

Som en farverig slange bevæger flokken sig ad stien langs Ringsted å i et mageligt tempo. Den brydes kortvarigt af en lille gruppe, der halser forbi dem. Forrest tre langbenede med tungerne ude, skarpt forfulgt af en kortbenet fyr med sin ejer på slæb. 

Her er der plads til alle - store og små, motionister som løbere. 
”Det handler ikke om at komme først eller være bedst, oplevelsen sammen med hunden og andre hundeejere er vigtigst, det er der slet ingen tvivl om”, siger Anne Larsen, formanden i Ringsted Agility Forening.

Sød afslutning

Tilbage på parkeringspladsen snuser hundene nysgerrigt til hinanden, mens deres mennesker sludrer over dampende kaffekopper og hjemmebag. 
Der er røde kinder, brede smil, slubren af vand og logrende haler. 

En lille dreng med cykelhjelm flintrer ind og ud mellem den blanke labrador, en gøende gårdhund og en stor, træt hvalp, der nærmest er gået i et med asfalten. 

”Er der opbakning til, at vi gør det her igen?”, bliver der spurgt. Reaktionen er ikke til at tage fejl af, løbe- og gåmotion er kommet for at blive i Ringsted Agility Forening.

Motioner med din hund og DGI

Motioner med din hund – og DGI

Ringsted Agility Forening havde arrangeret en tur, hvor alle havde mulighed for at deltage. Mødestedet var Korsevænget og omkring 25 tog imod tilbuddet. Klokken 10 gik de fremmødte deltager i gang med opvarmningen, som Formand Anne var instruktør for. Både dem med to og fire ben fik en kyndig vejledning. Efter den hårde opvarmning var alle klar til turen, som varede omkring en halv time. Turen var langs Ringsted Å og vejret var pragtfuldt denne oktoberdag. Da alle var tilbage, fik alle vejledning af klubbens Formand, om vigtigheden af forskellige øvelser, man kan udføre efter en tur.

Til afslutning var der kaffe, kage sodavand og vand til hundene.

En stor tak til alle, som var med til at arrangere denne dag. I menuen fotoalbum er der billeder fra turen.


 

Så er der opvarmning

Venskabsstævne i Smørum

Vi kom, vi løb, vi sejrede!

 

Camilla, Ole, Kristina, Maria, Susanne og jeg havde tilmeldt os til agility ved Venskabsstævnet i Smørum. Maria havde 4 hunde med, Susanne og jeg hver to, Camilla, Kristina og Ole hver en hund.

Klokken ni var teltene sat op – kaffen, the, boller på bordet, hundene klar. Der var to baner – en spring- og en agilitybane. Ole og jeg startede banegennemgang for begyndere i spring, medens Maria og Susanne startede på agilitybanen for øvede. Kristina og Camilla tog en kop kaffe og the.

Derefter gik det bare derudaf. Med 11 hunde fra vor klub i alle størrelser/niveauer var der et leben ud og ind af baner og telte hele dagen. Vi startede med tørvejr, men fik en gang torden og megen regn. Camilla og Susanne fik et ekstra brusebad den søndag!. Banerne var desværre blevet meget smattede og glatte af regnen, som Ole måtte sande, da han skred i en vending – Morgan var heldigvis kommet i sikkerhed i tunnelen inden Ole ramte jorden! – Ole måtte humpende forlade banen og var færdig med at løbe den dag..

Ved halv firetiden var alle klasser færdige – Nogle havde også deltaget i ”Tid, fejl ud” – klassen.

Så var der præmieoverrækkelse. Ringsted Agility Forening blev kaldt frem rigtig mange gange – Så flot!!

Pipi havde gennemført en bane til et stævne uden at blive diskvalificeret – det var en sejr i sig selv – men hun vandt faktisk også klassen – Det havde jeg nok aldrig troet, jeg ville opleve med Pipi, men måske er der håb endnuJ.

Maria måtte bruge sin sækkevogn til at transportere alle sine præmier op til bilen med. – Kristina og Susanne var også på præmiepodiet – STORT tillykke til alle – Tak for en god og  hyggelig dag – trods vejret og til tider nogle kringlede baner!  - God bedring til Ole – vi håber du er klar til torsdagstræningen – Pipi giver kage!     

 

Anne

Ringstednatten 2011

Opvisning i Ringsted Natten den 26, august 2011  

 

Kl. 18.45 var banen sat op ved Kirken, og vi var klar til at give en opvisning i agility. Rigtig mange tilskuer var mødt frem i det gode vejr – det blæste måske lidt, men det var tørvejr og fin temperatur.

Hyggeligt også at hilse på tidligere kursister samt nye kursister, som endnu ikke er klar til at være med i opvisningen – men der bliver forhåbentlig mulighed igen til næste år. 

Fjorten hunde havde vi fået samlet. Dejligt at også så mange af vore kursister deltog i opvisningen og støttede op om arrangementet – Det gør det også muligt at vise så mange forskellige hundetyper - ligefra små gravhunde til Marias store Bonzo. Det er rigtigt godt, at vi kan vise, at agility ikke kun er for bestemte hunderacer – men at det drejer sig om at have en glad hund og et godt samarbejde mellem hund og fører og det viste i alle sammen så flot. Hundene syntes også temmelig ligeglade med tilskuerne og al larmen omkring dem. Alle hunde fik løbet minimum to gange, og der blev forklaret lidt om regler for agility under opvisningen. Vi fik også reklameret for vore andre aktiviteter i klubben. Klokken ca. halv otte sluttede vi og fik pakket banen sammen. Tak til alle jer som deltog, det var dejligt så mange ville være med. Tak til Hans Jørgen, som kørte forhindringer, samt til alle andre der gav en hjælpende hånd. 

 

Anne

Til højre ser vi formand Anne tale løs.

Arbejdsdagen

 

Før og efter

ARBEJDSDAG I KLUBBEN

 

Langfredag var der planlagt arbejdsdag i klubben. – Vi skulle have fjernet Beach-ball-banen og jævnet jordvolden ud – sået græs.

Solen skinnede fra en skyfri himmel og kun let brise, så det var perfekt arbejdsvejr.

Ole var allerede i gang med at male, da jeg ankom lidt over ti.  – Han kan altid lige udnytte tiden til et og andet – det nyder vi rigtig godt gavn af – bare se hvilket fint skur og flotte redskaber vi har fået.

Så ankom Mette og Sofus med såmaskine – Maria kom i traktoren – Hun fik genopfrisket sin tidlige ungdom som traktorfører/landbrugsmedhjælper. Bag på traktoren havde hun en rigtig smart maskine – den kunne rive/knuse sten og gøre jorden lidt fast, så man ikke sank helt i, når der skulle rives. Til sidst kom Søren med et vidunder af en ”skovl” – en mega frontlæsser eller hvad det nu hedder. Den kunne i hvert faldt flytte sand og jord meget effektivt.

Efter en kop kaffe og et stykke kage blev der taget fat. Søren gik i gang med at flytte sand og  planere volden ud. Det viste sig heldigvis, at jorden i bunken var dejligt muldjord.

Mette gik i gang med traktoren med vidundermaskinen. – Sofus var flittig medhjælper både hos Mette og Søren. Maria, Ole og jeg gik i gang med riverne – i udkanten af stykket rev vi sten og kørte dem væk.

Selv lille Pipihunden hjalp til – bedst som Søren gravede i jordvolden – sprang der rotter frem – tre stykker – Så Pipi måtte ud fra sin skyggeplads under træerne og i gang med at fange rotter – Men det klarede hun i fint stil – 2 stykker nåede hun at fange (den sidste jagede Ole ud over den store jordvold). – Så kunne Pipi igen indtage sin plads i skyggen under træerne, godt tilfreds med sig selv.

 

Ved halv totiden var det frokosttid - så en halvtimes pause. En kop kaffe og et stykke kage mere. Derefter blev Maria sat i gang med at så græs med såmaskinen, medens vi andre fortsatte med vores arbejde. Klokken lidt i fire var vi helt færdige og meget tilfredse med resultatet. Ole satte afmærkningsbånd op, Søren og Mette læssede såmaskine – Maria var klar til at køre traktoren hjem igen.

Nu venter vi bare på græsset skal få lov til at komme op. Vi tror helt bestemt, vi får et dejligt stykke ekstra græs lige i nærheden af redskabsskuret, og vi ikke skal så langt med redskaberne.

 

Et meget STORT tak til Søren og Mette for deres hjælp. Uden jeres maskiner fra SKJ-udlejning var vi aldrig blevet færdige på denne side af jul og alle ville være helt ødelagte i arme og ryg.

Ligeledes tak til Ole, Maria og ikke mindst Sofus, godt gået.

 

Anne 

Sidste nyt

ROYAL CANIN er sponser for foderpræmier til klubmesterskabet den 28. maj 2011
Hos Land og Fritid kan du købe ROYAL CANIN

Vedligeholdelse

De fleste af klubbens redskaber har i denne vinter 2010/2011 fået en kærlig omgang af Ole. Det er ham med West Highland White Terrieren Morgan.

Spring, hjul, fly, tunnelpose o.s.v er blevet repareret og malet, så de fremgår rigtig pæne. Hjulet har fået lavet en anordning så det kan klappes sammen, så det ikke optager ret meget plads. To nye vogne er det også blevet til. En vogn til tunnellerne, hvor alle redskaber, der skal bruges ved opsætning er på vognen. Det samme er også lavet til springmuren. Så nu er det meget nemmere at få redskaberne ud og sat bane op.

Redskabsskuret er også blevet rengjort og malet. Gulvet er blevet repareret for diverse huller, taget er lappet og lidt maling på væggen er det også blevet til.

                           SmilerSmiler   Smiler Smiler     
                                     Flot arbejde Ole
                                SmilerSmilerKlik her og rediger billedeSmilerSmiler
                                           Morgan


 Vognen med tunnelerne og hjulet


Nymalet spring  på vognen

 Så nu er der orden i det.

Her vognen med muren og tilbehøret

Efterårsafslutning

EFTERÅRSAFSLUTNING D. 3 OKTOBER

 

14 tilmeldte fører og hunde fra hvalpemotivation, lydighed og agility begyndere, agility let-øvede niveau 1 mødte op søndag kl. 9.00. Alle havde også medbragt en lille pakke, som vi senere skulle rafle om. Rigtig mange havde bagt kage; som også skulle ”gemmes” til  senere. Deltagerne blev inddelt i 4 hold  - Hvert hold fik udnævnt en holdkaptajn.– Louise havde arrangeret 7 forskellige poster, hvor forskellige opgaver skulle løses. Nogle hund og fører i fællesskab, nogle kun af fører.

Jeg stod f.eks. på en forhindringsbane bestående af forhindringer fra hvalpe/lydighedstræning, Rally-O og agilitybanen – men det var kun førerne, der skulle gennem banen og hundene kigge på.   

Alle gik banen og fik forklaringerne for de forskellige forhindringer og så gik det løst. Der var ingen fejlfri hold, men nogle fører var rigtig gode til at ”løbe”12-pindes-slalom, som hundene kan have meget svært ved!  - Førerne skulle også gennem søgeøvelsen – Her havde Louise været meget flink, hun havde valgt flødekarameller med kulørt papir som søgegenstande, det var nemt og alle klarede øvelsen til ug.

Sidste opgave var fælles - Æggestafetløb med hund – Fører gik/løb med æg på ske med hunden ved sin side. Dette gav nogle super opmærksomme hunde, der kiggede meget opmærksomt op på ægget/fører – måske kan det være et godt fif, som godbid!  - Nogen tabte ægget men ingen gik i stykker – godt gået. Da alle var kommet vel i mål, var det tid til kaffe/the og til at smage på de mange forskellige kager. – Der blev delt præmier ud til hold 1, 2, og 3 og 4. holdet fik også en lille godbid med hjem til hunden.

Så skulle vi i gang med raflerriget – Det gik lystigt for sig, og efter mange slag fik alle en pakke – Der blev pakket ud en efter en, så alle fik set de sjove/fine og mange forskellige påfund, der var i pakkerne.

Snakken gik, mere kage spist inden vi gik hjem efter nogle hyggelige og sjove timer.

Vi siger tak til Louise og Birthe for jeres indsats til dette gode arrangement. Tak til alle hjælpere og mange tak til alle, som bagte kager – de smagte dejligt.

 

Anne 

 

    

 

Inspirationaften den 20. setember

 SmilerReferat af inspirationaftenCool

 

 

Kristina og Rene havde arrangeret en Inspirationsaften mandag den 20. september.

Kim Frandsen, lydighedstræner- og dommer, ville fortælle om hundesprog, hundeadfærd og omgang på træningspladsen.

 

20 kursister fra forskellige hold var mødt op i klubhuset. Mange havde husket en stol, men til alt

Held var der kommet stole ugen før, så alle kunne komme til at sidde ned.

Kim startede med at præsentere sig selv og fortælle lidt. Derefter lagde han det op til alle tilstedeværende, at komme med spørgsmål  om evt. adfærd og problemer med deres hunde.

Dette gav en livlig og hyggelig debat – Kim gav gode forslag og forklaringer til alle spørgsmål.

Via alle disse spørgsmål fik Kim flettet adfærd og hundesprog ind, viste forskellige overheads. Spørgsmålene gjorde det blev en megen aktiv deltagelse af alle kursister – der var også rigtig mange humoristiske indslag. Flere kursister kom også med konstruktive forslag, om hvordan de have løst nogle af spørgsmålene.

Ind i mellem fik vi også en lille pause, hvor der var tid til en kop kaffe og et eller flere stykker kage.

Hurtigt var klokken blevet 21.30 og det var tid til at stoppe. En rigtigt god aften.

Tak til Kristina og Rene for initiativet, som der allerede er kommet mange positive tilbagemeldinger på – Tak til alle jer, der bagte kager, de smagte dejligt

 

Anne   

     

Hund set bagfra

Hundeloven

Hundeloven

Der har i den senere tid været meget i medierne om bestemte hunde.

Men hvad siger loven og kan man finde den?

Prøv at åbne disse links og se hvad retsinformation.dk skriver. 
Teksten under disse link har vi tilladt at "låne" fra det øverste link
//www.justitsministeriet.dk/hunde.html

//www.retsinformation.dk/Forms/R0220.aspx?char=H

//www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=2050 

Denne vejledning er udarbejdet af Justitsministeriet med det formål at vejlede nuværende og fremtidige hundeejere om indholdet af det forbud mod 13 angivne hunderacer og krydsninger, hvori en sådan race indgår, som følger af hundelovens §§ 1 a og 1 b, der træder i kraft den 1. juli 2010.

2. Hvilke hunde er omfattet af forbuddet?

Det er forbudt at besidde eller avle følgende hunde:

1)      Pitbull terrier

2)      Tosa inu

3)      Amerikansk staffordshire terrier

4)      Fila brasileiro

5)      Dogo argentino

6)      Amerikansk bulldog

7)      Boerboel

8)      Kangal

9)      Centralasiatisk ovtcharka

10)    Kaukasisk ovtcharka

11)    Sydrussisk ovtcharka

12)    Tornjak 

13)    Sarplaninac

Der er endvidere forbudt at besidde eller avle krydsninger, hvori en eller flere af de forbudte hunderacer indgår. Herudover er det forbudt erhvervsmæssigt at indføre de pågældende hunde, herunder krydsninger, i landet.

Forbuddet mod besiddelse betyder også, at det er forbudt for privatpersoner, herunder turister, at medbringe de forbudte hunde under f.eks. et ferieophold i Danmark. Se dog pkt. 3 nedenfor vedrørende overgangsordningen.

Det bemærkes, at forbuddet ikke omfatter hunde, der alene er i transit her i landet. Transport af hunde omfattet af forbuddet er således fortsat tilladt, hvis hundene ikke forlader transportmidlet – bortset fra ganske kortvarige ophold uden for transportmidlet, når det er nødvendigt at lufte hunden – og transporten foregår uden unødige ophold her i landet.

3. Overgangsordningen

3.1. Hvilke hunde er omfattet af overgangsordningen?

Hundene på ovenstående liste – med undtagelse af pittbull terrier og tosa inu – samt krydsninger, hvori disse indgår, er omfattet af overgangsordningen, hvis den, der besidder hunden, har erhvervet hunden senest den 17. marts 2010.

3.2. Må jeg beholde min hund?

Hvis man senest den 17. marts 2010 har erhvervet en hund, som er omfattet af forbuddet, må man beholde den.

Man skal dog overholde følgende krav:

 

 • Når hunden befinder sig på gader, veje, stier, pladser mv., der er åbne for almindelig færdsel, skal hunden altid føres i en fast line/snor med en maksimal længde på 2 meter.
 • Hunden skal være forsynes med en forsvarlig, lukket mundkurv.
 • Hunden må ikke overdrages, dvs. den må ikke sælges, gives bort mv.

Hunde, der er omfattet af forbuddet, må dog færdes uden snor i såkaldte hundeskove. De skal dog stadig være iført forsvarlig, lukket mundkurv. Undtagelsen gælder kun i hundeskove, dvs. afgrænsede områder, hvor skovejeren har givet besiddere af hunde ret til at færdes med hund, uden at hunden er i snor. Der er således ikke tale om en generel undtagelse, der omfatter alle offentlige parker og skove eller offentligt tilgængelige træningspladser eller lignende.

Hvis man efter den 17. marts 2010 har erhvervet en hund, der er omfattet af forbuddet, kan politiet træffe afgørelse om, at hunden skal aflives. Hunde, der er født, overdraget eller solgt efter denne dato, er således ikke omfattet af overgangsordningen.

3.3. Må jeg tage min hund med på ferie i Danmark?

En hund, som er omfattet af forbuddet, må medbringes til Danmark, hvis hunden er erhvervet senest den 17. marts 2010, og de under pkt. 3.2 nævnte krav overholdes.

3.4. Må jeg lade andre passe min hund?

Personer, der besidder hunde, der er omfattet af forbuddet, kan lade andre passe deres hund i forbindelse med ferie eller lignende, ligesom det kan overlades til andre at lufte hunden. Der skal være tale om en afgrænset tidsperiode.

Hunden må ikke overlades i så lang tid, at der reelt er tale om en overdragelse.

Når andre passer hunden, skal de under pkt. 3.2 nævnte krav ligeledes overholdes.

3.5. Kan jeg få dispensation fra forbuddet eller kravene i overgangsordningen?

Hundeloven indeholder ikke mulighed for at dispensere fra forbuddet eller fra overgangsordningens krav om mundkurv, snor mv. Det er således ikke muligt for politiet eller Justitsministeriet at meddele tilladelse til besiddelse mv. af en forbudt hund, der ikke er omfattet af overgangsordningen, eller til, at hunde, der er omfattet af overgangsordningen, luftes uden snor eller mundkurv, eller at de overdrages.

3.6. Den særlige overgangsordning for opdrættere

Personer, der den 17. marts 2010 har etableret selvstændig virksomhed med opdræt af hunde, der er omfattet af forbuddet – med undtagelse af pittbull terrier og tosa inu og krydsninger, hvori de indgår – kan fortsætte denne virksomhed indtil den 30. juni 2015. Forbuddet mod besiddelse af de pågældende hunde vil imidlertid indebære, at opdrætterne ikke lovligt vil kunne afsætte deres hunde til købere, der bor i Danmark. Opdrættere, der fortsætter deres virksomhed med opdræt af de pågældende hunde i udfasningsperioden, kan således kun afsætte deres hunde til købere i udlandet.

4. Hunde, der ser ud som en af de forbudte hunde

4.1. Hvad indebærer den såkaldte omvendte bevisbyrde?

Hvis der tvivl om, hvorvidt en hund tilhører en af de racer eller krydsninger heraf, som er forbudt, kan politiet stille krav om, at besidderen dokumenterer hundens race eller type. Det er således besidderen af hunden, der skal bevise, at hunden ikke er omfattet af forbuddet.

Politiet skal dog i første omgang – f.eks. på baggrund af en hunds udseende eller oplysninger fra besidderen eller andre – have rimelig grund til at formode, at der kan være tale om en hund, der er omfattet af forbuddet, før det kan kræves, at besidderen skal skaffe den nødvendige dokumentation for, at den pågældende hund ikke er omfattet af forbuddet.

Politiet kan altså ikke forlange dokumentation fra en besidder af en hund, når der ikke er nogen nærmere anledning til det, f.eks. hvis hunden på ingen måde ser ud som en af de hunde, der er omfattet af forbuddet.

4.2. Hvilken dokumentation skal jeg fremskaffe?

Der er ikke i hundeloven fastlagt krav til, hvilken dokumentation besidderen skal kunne fremlægge for at bevise hundens race.

Besidderen af en hund kan f.eks. fremlægge en stambog vedrørende hunden, eller besidderen kan fremlægge erklæringer fra personer, der kan redegøre for hundens afstamning.

Det er i dag ikke umiddelbart muligt ved hjælp af dna-test eller for en dyrlæge at bestemme en hunds race. Man bør derfor sikre sig f.eks. en stamtavle, hvis man anskaffer sig en hund, der ligner en af de racer, der er omfattet af forbuddet. I den forbindelse er det naturligvis en forudsætning, at oplysningerne er korrekte.

4.3. Hvornår skal man være særligt opmærksom på at sikre sig dokumentation for en hunds race eller type? (”positivlisten”)

Køber man en hund, der har udseendemæssige træk til fælles med en af de forbudte hunde, anbefales det at være særligt opmærksom på at få dokumentation for hundens race eller type, jf. pkt. 4.2.

Følgende hunde har visse udseendemæssige træk til fælles med en eller flere af de forbudte racer, og man bør ved anskaffelse af sådanne hunde være særligt opmærksom på at sikre sig dokumentation for hundens race eller type (”positivlisten”):

 

 • Polski owczarek podhalanski
 • Cao fila de sao miguel
 • Dogue de bordeaux
 • Bullmastiff
 • Mastiff
 • Mastino napoletano
 • Cane corsa italiano
 • Staffordshire bullterrier
 • Dogo canario
 • Anatolsk hyrdehund
 • Iberisk dogge

 

Det bemærkes, at listen ikke er udtømmende.

 

5. Observationslisten

5.1. Hvad skal observationslisten bruges til?

Når forbuddet mod visse hunderacer har været i kraft i 3 år, foretager Justitsministeriet en evaluering af ordningen. Evalueringen skal bl.a. omfatte afgrænsningen af de hunderacer, der er omfattet af forbuddet.

I den forbindelse vil Justitsministeriet udarbejde en vejledende observationsliste over hunderacer, der efter ministeriets vurdering har sådanne egenskaber, at det kan overvejes, om de i forbindelse med en eventuel revision af hundeloven bør omfattes af forbuddet.

5.2. Hvilke hunde kan komme på observationslisten?

Observationslisten vil omfatte hunderacer, som stiller særlige krav til ejerens håndtering og opdragelse, men som dog ikke har udvist en sådan farlighed, at de efter ministeriets opfattelse bør forbydes på nuværende tidspunkt. Justitsministeriet vil til brug for udarbejdelsen af den vejledende observationsliste inddrage en række aktører, herunder Dansk Kennel Klub, Danmarks civile Hundeførerforening, Dyrenes Beskyttelse, Dyreværnsrådet, Den Danske Dyrlægeforening, Rigsadvokaten og Rigspolitiet.

5.3. Hvilken betydning får det for mig, hvis min hund kommer på observationslisten?

Observationslisten har ingen retsvirkninger. Man skal som besidder af en hund, der er omfattet af observationslisten, således ikke foretage sig noget særligt i den forbindelse.

Det vil kræve en ændring af hundeloven at forbyde yderligere racer.

  

 

 

To i en kurv ? Må man det ifølge lovbekendtgørelse nr.380!!!!

Afslutning på efterårssæson 2009

 

 

Søndag den. 20 september var der hyggelig afslutning på vores efterårssæson. Vi var omkring 40  mennesker og ca. 20 hunde, som deltog i dette arrangement. Vi mødtes kl. 10.00 i fantastisk flot solskinsvejr. Efter velkomsten blev der delt op i blandede hold – dvs hunde med fører fra hvalpe, agility og lydighed. Derefter blev hvert hold sendt rundt på forskellige poster – otte i alt – hvor der skulle løses forskellige opgaver. Nogle opgaver var med physisk udfoldelse – enten for hund og fører eller for fører alene – andre var mere tænkearbejde for førerne. Der blev samlet points ved hver post. .

Da alle havde været alle poster igennem, samledes vi på vor terresse. Her nød vi kaffe og the og de dejlige kager, som flere havde været søde at bage. – Under kaffen / theen raflede vi så om de medbragte pakker – Alt  energien og kampånden var bestemt ikke blevet brugt ude på posterne, for der blev raflet, løbet og hujet godt.

Kl. Ca. 13.00 havde alle fået en pakket og pakket op – der var mange sjove/gode ting i pakkerne – noget til hunde og noget til mennesker – det er dejligt at se, hvor fantasifulde, opfindsomme folk kan være.

 

Vi takkede af efter nogle hyggelige og sjove timer og siger tak til kagebagerne. Birthe og Louise samt hjælpere skal have mange tak for for et godt og hyggeligt arrangemetn.

 

Anne